Топ продукти

Универсална мултимедия за кола

Мултимедиите за кола са модерни и съвременни устройства. Повечето коли се произвеждат с фабрично радио или мултимедия с различни функции според модела, но при повечето по-стари автомобили системата в колата не е функционална и модерна. Това мотивира потребителите да се ориентират към по-модерни заместители на старата фабрична медия. За радост днес има много фирми, които предлагат този тип продукти. Цените не са високи и са достъпни. Това дава възможност на все повече потребители да се възползват и да се сдобият с нова мултимедия.

Така най-разпространени и най-бюджетни модели на пазара са универсалните мултимедии. Те притежават стандартна форма по европейския стандарт за двоен и единичен дин. Това са и двата варианта на които се делят. Клиентът може да избере според предпочитанията си и най-вече според възможностите на монтаж според таблото на съответния автомобил. Другата основна разлика е техническата спецификация. Предлагат се варианти с различна операционна система и различни показатели за оперативна памет, вътрешна памет, резолюция на екрана, процесор, функции.

Като операционна система медиите могат да бъдат с Windows CE 6.0 или с ANDROID. Първият вариант е по-олекотеният. Включва основните функции за мултимедия - аудио, видео, навигация, камера за заден ход. При моделите с операционна система АНДРОИД тази функционалност е налице, но и  още: възможност за връзка с Интернет, по-модерен интерфейс, изтегляне и работа с приложения. Изборът между вариантите зависи изцяло от потребителя и неговите нужди.

Като функционалност моделите също се различават. За избора на клиента са налице медии с цифрова телевизия, GPS навигация, DAB+ тунер, DSP функция и др.

Универсална медия пасва на таблата на някои автомобили, като за по-голямата част е необходимо "пригаждане". Това може да стане с допълнителна работа от страна на сервиза като към момента са предлагат и специални адапторни рамки с вход за универсална мултимедия и размер и форма на таблото на съответния автомобил, за който са предвидени.